Home » News » Escape-room op Burgemeester Harmsma School

Escape-room op Burgemeester Harmsma School

(Door Bob Schubert) Vorige week was het weer tijd voor de BHS Actief-week, waarin de leerlingen eens niet alleen maar  volgens het rooster lessen volgen. In deze week is er veel plaats voor sport en spel en projecten die buiten de grenzen van de vakken vallen.

Teamleden van Groep 2 organiseerden in samenwerking met Jong FM een heuse Escape-room voor de leerlingen van de 2e klassen. Teambuilding stond bovenaan: de leerlingen werden in groepen in een klaslokaal ‘opgesloten’ en konden zich alleen bevrijden door allerlei grote en kleine opdrachten uit te voeren. Er waren raadsels, puzzels, rekensommen en vragen uit alle vakgebieden. En ook  de lichamelijke inspanning werd niet vergeten. Wie de groepstalenten het beste en het snelste inzette, kon een smakelijke prijs winnen…

Leerlingen waren aan het puzzelen of zochten naar antwoorden, terwijl 2 meter verderop zwetende klasgenoten met wisselend succes touwtje sprongen  of kreunend en steunend een menselijke toren probeerden te vormen. Gelukkig ging alles met veel plezier gepaard en was iedereen het met 1 ding eens:  dit mag nog wel eens een keer!