Home » News » Fries kampioenschap tikkertje

Fries kampioenschap tikkertje

(Van de website van Omrop Fryslân)

Er zijn 13 Friese gemeenten die samen met Sport Fryslân het Fries Kampioenschap Tikkertje voor basisscholen organiseren. Komende week worden de eerste voorwedstrijden gehouden voor de grote finale, die op 18 december in Drachten is.

Alle kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 mogen deelnemen. Het Fries kampioenschap vindt binnen plaats en er zijn diverse obstakels. De beste tikkers mogen dus naar het iSpace Spors de Waring in Drachten.

De organisatie ligt in handen van Sport Fryslân en de buurtsportcoaches van De Fryske Marren, Opsterland, Smallingerland, Noardeast-Fryslân, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Ooststellingwerf, Ameland, Leeuwarden, Heerenveen, Waadhoeke, Harlingen en Súdwest-Fryslân.