Home » News » 160 euro voor de reis van Ids

160 euro voor de reis van Ids

Ids met zijn team in de keuken van school
Lange rij voor een broodje van Ids

21 februari gaat Ids Dalstra, 3 havo leerling van het Zuyderzee Lyceum in Lemmer, voor Edukans naar Malawi. Hij gaat daar samen met leerlingen van andere scholen helpen voor beter onderwijs voor kinderen. Want onderwijs is ontzettend belangrijk. Op de eigen website omschrijft Edukans het belang zo:

 Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Wereldwijd gaan 264 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren.

Een deel van de reis moet Ids zelf betalen. Daarom hebben we donderdag in de grote pauze met school en Ids zelf broodjes knakworst verkocht. Een schot in de roos. Er stond een rij… drukte dus voor Ids en zijn team. Maar met succes. De opbrengst is maar liefst 160 euro. En omdat JongFM de boodschappen betaalt, is het hele bedrag voor Ids zijn prachtige reis naar Malawi.

Ids heeft een eigen webpagina waarop iedereen een bijdrage kan geven. Zie: ids-dalstra.inactievooredukans.nl.