Home » News » Jongerencoach denkt mee met je zorgen van alledag

Jongerencoach denkt mee met je zorgen van alledag

Titia Terpstra is jongerencoach van JongFM. Zij helpt jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het leven van jongeren gaat niet altijd over rozen. Jongeren hebben het vaak lastiger dan zijzelf toegeven of in hun omgeving bekend is. Er is bijvoorbeeld veel sociale druk, zowel thuis, op school als op internet. Daarnaast wordt er veel verwacht op het gebied van studie en werk.

Maar wat vindt een jongere zelf belangrijk voor zijn of haar toekomst en welke hulp en begeleiding wil hij graag hebben? Als jongerencoach begeleidt Titia jongeren bij het ontdekken van hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Met persoonlijke aandacht en oprechte belangstelling geeft ze jongeren een positief duwtje in de rug, zodat ze met meer vertrouwen hun eigen weg bepalen. Een tijdelijke wegwijzer dus.

Bijvoorbeeld voor Anna, een meisje van 16 jaar. Stil, teruggetrokken en met weinig zelfvertrouwen. Door met haar te ontdekken waar ze goed in is, wat haar uniek maakt en hoe ze haar talenten kan gebruiken in de omgang met anderen, durfde ze uit haar schulp te kruipen en zich aan de buitenwereld te tonen. Ze praat je nu de oren van het hoofd en heeft veel vrienden.

Ook contact met Titia? Haar e-mailadres is titia@jong.fm. Wil je meer informatie over jongerencoaching? Bel met Rob van der Holst. Zijn telefoonnummer is 06-11403385.