Home » News » Oppascursus GGD in Lemmer

Oppascursus GGD in Lemmer

Voor jongeren is een oppasbaantje een mooie manier om geld te verdienen. Maar als je zelf geen jonge broertjes of zusjes hebt, is het best spannend om aan oppaswerk te beginnen. GGD Fryslân heeft daar een mooie oplossing voor: de oppascursus. Dit is een eenmalige bijeenkomst waarin de de basis over gedrag, verzorging, voeding, veiligheid en regels (zoals bedtijd) aan bod komen. Ook onderhandelen over het uurloon wordt besproken.

Vorige week gaf de GGD een oppascursus in jongerencentrum Het Pac in Lemmer. Zeven tieners uit De Fryske Marren deden mee. Speciale aandacht was er voor de koppigheidsfase van een driejarige, voorlezen, veilig eten maken en het gevaar van stopcontacten. De tieners oefenden ook het ver-schonen van luiers. Met prenten werden nog meer onderwerpen doorgenomen.

Na afloop van de cursus kregen de tieners een certificaat. Cursusleidster Heleen Sieders, zei over het certificaat: ‘Met dit stukje papier in je bezit, wil iedere ouder je als oppasser hebben’.