Home » News » Workshop praten met pubers

Workshop praten met pubers

De workshop Praten met pubers was de laatste in een serie van drie activiteiten die de werkgroep ouders van CSG Gaasterland met school en JongFM heeft georganiseerd naar aanleiding van de film van jongeren over drugs. In de uitnodiging stond: Genoeg van ruzies, onbegrip en weerstand bij je puber? Een andere manier van communiceren helpt meer verbinding en begrip met en voor elkaar te hebben.

Er werd met een acteur geoefend in de manier waarop je een gesprek zonder conflict kunt voeren. Belangrijke tip is om het gesprek in te gaan zonder conclusies vooraf (aannames genoemd). Informeer bij je puber, geef hem/haar de kans te vertellen. Natuurlijk kan niet voorbij worden gegaan aan de opvoedtaak van ouders. Je moet ook grenzen aangeven, maar doe dat met argumenten. Ook voorbeeldgedrag is belangrijk. Het is lastig je kind iets te verbieden dat je zelf ook doet…

De basis voor een goed gesprek is wederzijds respect of zoals de workshopleiding het omschreef: ‘wat leeft er in jou, wat leeft er in mij, wat werkt voor ons allebei’. De workshop werd verzorgd door trainingsbureau  Communication4you.